Pokerivinkit

Sijoitusmaailmassa tieto on arvokasta, ja sisäpiirin tieto on kultaa. Mutta menestyksekäs sijoitusstrategia ei vaadi sijoitusneuvojan palkkaamista tai laittomasti sisäpiiritiedon onkimista. Kaiken A ja O on tietotaidon strateginen tehostaminen. Täysin sama perusperiaate pätee myös pokeria pelatessa.

Nettipokerin suosio kasvaessa myös pelaajamäärät laajenevat uusiin ulottuvuuksiin. Suurin osa uudesta pelaajamassasta saapuu (virtuaalisiin) pokeripöytiin kovilla luuloilla poistuen pöydästä tyhjin käsin ja taskuin. Nimittäin vaikka lauantain saunaillassa voitetut ”hilut” toimivat itseluottamuksen nostattajana, oikeiden pelimiesten ja -naisten parissa tarvitaan strategista ajattelua ja oikeaa taktiikkaa. Mikäli otat suunnaksi PokerStarsin tai Full Tilt Pokerin nettipokeripöydät, lue ensin nämä taktiset vinkit suosituimpaan peliin, Texas Hold ’emiin. Ne ovat vielä toistaiseksi ilmaisia.

Huomioi oma peliasemasi

Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisen kierroksen jälkeen yhdellä pelaajalla on etulyöntiasema oman istumapaikkansa suhteen. Nimittäin viimeisenä panostavalla pelaajalla on aina eniten tietoa kyseisen pelikierroksen (panosten) suhteen, koska hän voi kipata, panostaa tai reissata viimeisenä.

Jäitä hattuun korottamisen suhteen

Korottamisen tarkoitus ei aina ole saada muita pelaajia kippaamaan. Usein maltillinen korottaminen onkii sinulle tietoa kanssapelaajien hermoista, kehonkielestä ja lopulta heidän korteistaan. Liian aggressiivinen korotus hyvällä kädellä voi pelästyttää muut ja näin ollen voittopotin suuruus rajoittuu kipattuihin panoksiin.

Malttia ”all-in” -päätökseen

Oikeassa elämässä James Bond olisi köyhä Texas Hold ’em -pelaaja: ”all-init” eivät nimittäin ole niin dramaattisia kuin populaarikulttuuri antaa ymmärtää. Hyvän all-in-strategian rakentaminen vaatii pitkäjänteistä ja rauhallista peliä, jonka aikana luot itsestäsi tietynlaisen kuvan vastustajille. Mikäli esimerkiksi pelaat varovasti pienillä panoksilla pelin alussa, kanssapelaajat saattavat yllättyä rauhallisen pelaajan yhtäkkisestä all-in-päätöksestä.

Pokerinaaman käyttö

Aina täysin kylmän kehonkielen käyttö ei ole suotavaa. Kehonkieltä voi nimittäin käyttää myös hyväksi teeskentelemällä hermostuneisuutta tai epäjohdonmukaisuutta. Mutta muista, että muut pelaajat saattavat käyttää tätä asetta samalla tavalla.

Opettele tilastotiedettä

Fakta on se, että vaikka Texas Hold ’em – kuten moni muukin korttipeli – perustuu hyvin pitkälti sattumaan, tilastotieteellinen ajattelu parantaa pelin hahmotuskykyä. Vaikket pystykään laskelmoimaan tasan tarkkaan, mikä käsi kullakin pelaajalla on, tilastotieteellä voi eliminoida kaikista epätodennäköisimmät vaihtoehdot pois.

Nämä vinkit eivät luonnollisesti takaa automaattista voittokulkuetta. Tehokkaan strategian ennakointi tuskin onnistuu, sillä jokaisessa pöydässä istuu aina täysin erilaisia persoonia. Mutta hyvä valmistautuminen antaa sinulle mahdollisuuden aloittaa ja ponnistaa vakaalta alustalta kohti menestystä niin netti- kuin maakasinoilla.