Pokerinaama, opi tarvittavat temput

pokerface

Jos haluat menestyä pokeripöydissä ja oppia tarvittavat temput menestyäksesi kyseisessä pelissä, sinun tulee tietää mitä vaaditaan pitämään pokerinaama ja eleet mahdollisimman kurissa. Alla on lueteltuna tärkeimpiä huomioita sekä oppeja vastustajan virheistä:

  • Pokerinaama on tietysti kaikkein tärkein, kasvosi ilmeiden tulee olla peruslukemissa vaikka saisit värisuoran. Lievä pettymyksen ilmekään ei ole niin paha kuin iloinen virnistys.
  • Äänellä on myös merkitys, sillä jos puhujan äänenpaino ja puheen tiheys vaihtuu oleellisesti normaalista, hän todennäköisesti valehtelee. Myös puhe saattaa olla epäselvää ja takeltelevaa stressin vuoksi.
  • Turhat eleet kertovat myös hermostuneisuudesta. Esimerkiksi silmälasien putsaus, kengännauhojen sitominen tai pöydän pyyhkiminen ovat merkkejä valheellisesta toiminnasta, syyllisyys ja ahdistuneisuus tekevät ihmisestä levottoman. Kiinnitä siis huomiota holtittomaan liikehtimiseen, samoin kuin epätavalliseen jähmettymiseen. Rennosti liikehtivä ihminen kokee olevansa yleensä normaalissa ja turvallisessa tilanteessa. Äkilliset pään liikkeet kertovat myös hermostuneisuudesta.
  • Valehtelevan ihmisen hengitys muuttuu raskaammaksi, hän saattaa toistella samoja sanoja tai kertoa liikaa yksityiskohtia vaikkei niitä ole edes varsinaisesti tiedusteltu. Pelaaja saattaa yrittää olla avoin ja puhelias peittääkseen epävarmuutensa.
  • Suun tai muiden herkkien kehonosien kuten kurkun, rintakehän, pään tai vatsan koskettelu kertoo myös valheellisuudesta. Jalkojen levoton liike kertoo henkilön tarpeesta poistua paikalta, silmien räpyttelyn tiheys myös kertoo henkilön tunnetilasta. Jos räpyttelee silmiään liian tiheästi tai ei jopa ollenkaan, kertovat molemmat henkilön hermostuneisuudesta.

Loppukaneettina voisikin todeta, että lukemalla edellistä listaa pokerinpelaajan epäedullisista ilmeistä ja eleistä, paras pokerinaama on se, joka pystyy pysymään mahdollisimman rentona ja tyynenä vaikka olisi menettämässä tuhansiakin euroja.